Що подарувати дитині у рік

Вибір подарунка дитині у рік – справа непроста. З одного боку, малюк поки мало що розуміє, так що звичні для дорослих варіанти на кшталт конверта і квітів тут не підійдуть. 

Тому перш ніж вирішити, що подарувати дитині на рік, варто порадитися з його батьками – можливо, у них вже є побажання або цілий виш-лист. Якщо ж таких побажань немає, то ось кілька ідей для презенту:

Іграшки-ходилки

В один рік дитина активно вчиться ходити, тому всі іграшки, які йому в цьому допоможуть, виявляться до речі. Можна вибрати спеціальну машинку або ходунки. Вони дозволять малюкові триматися за зручні ручки і спиратися на іграшку при ходьбі. Крім того, такі пристосування підстрахують дитини при падінні і не дозволять йому налетіти на гострий кут або вдаритися об двері.

Підбирати такі іграшки варто по росту дитини, щоб йому було зручніше за них триматися.

Розвиваючі іграшки

У цьому віці діти активно пізнають світ вчаться співвідносити між собою різні предмети. Складні ігри можуть виявитися і не за віком, а ось  іграшки з дерева купити, іграшки-пірамідки, кубики і конструктори точно сподобаються малюкові. Так, до речі, великий пазл із великими фрагментами теж підійде. Можна взяти і спеціальний паззл-килимок.

Набори для творчості

Хороший вибір – спеціальний пластилін, пальчикові фарби і мольберт з набором крейди. Тобто все те, від чого можна буде без проблем відіпрати одяг, відмити шпалери і самого малюка.

При покупці варто подивитися на вікове маркування на упаковці – воно підтвердить, що фарби та інші матеріали абсолютно безпечні. І навіть якщо дитина випадково оближе руку після малювання, з нею нічого не трапиться.

Ляльки та м’які іграшки

Експерти-психологи рекомендують вибирати іграшку так, щоб у неї з самого початку не було якогось особливого характеру. Тобто, плюшевого ведмедика-поліцейського і барбі-вампіршу краще залишити на прилавку. Справа в тому, що для розвитку уяви дитини важливо, щоб він сам придумував сюжети своїх ігор і їх героїв.

Наприклад, звичайний м’який заєць може виступати в ролі казкового персонажа, а може бути просто домашнім вихованцем. А заєць-лікар в білому халаті і з набором медичних інструментів такій трансформації піддається складніше.

Крім цього, варто приділити увагу і якості іграшки. По-хорошому, на кожен виріб повинен бути сертифікат якості – його можна запитати у продавця.