Справи хабарників із ДФС у Житомирській області направлено до суду – військова прокуратура

21 листопада 2017 року військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України завершено досудове розслідування та направлено для розгляду до Богунського районного суду м. Житомира обвинувальний акт у кримінальному провадженні по обвинуваченню начальника управління та заступника начальника відділу Головного управління ДФС у Житомирській області. 

Про це сьогодні повідомляють у прес-службі прокуратури.

За даними прокуратури, указані особи обвинувачуються в тому, що, займаючи відповідальне становище та діючи за попередньою змовою групою осіб, у травні 2017 року, перебуваючи у службовому кабінеті Головного управління ДФС у Житомирській області, отримали неправомірну вигоду в розмірі 50 тисяч гривень за зменшення розміру штрафних санкцій за результатами проведеної документальної перевірки.

Після отримання неправомірної вигоди, зазначених керівників було затримано в порядку ст. 208 КК України та вилучено предмет неправомірної вигоди.

Санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як писав Репортер, житомирські фіскали змушували власників АЗС платити їм “данину”.