Суд наклав арешт на рахунки нардепа Розенблата в німецькому банку

Без категорії

Рахунки позафракційного народного депутата Борислава Розенблата, відкриті в німецькому банку «Шпаркассе Дортмунд», були заарештовані.

Таке рішення ухвалив один із районних судів міста Києва тиждень тому, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з клопотанням детектива Національного антикорупційного бюро, під час обшуку Розенблата в літаку в аеропорту «Київ» у нього були вилучені банківські картки установи «Шпаркассе Дортмунд». 

За інформацією слідства, у Розенблата відкриті два банківські рахунки в цій установі, одним із яких користується його дружина. З метою забезпечення конфіскації майна й можливої спеціальної конфіскації майна детектив просив заарештувати кошти на двох рахунках Розенблата.

Суд вислухав доводи НАБУ й задовольнив клопотання.

Нагадаємо, що 20 жовтня суд зобов’язав Розенблата здати паспорти і знову носити електронний браслет. Розенблату винесено заборону покидати міста Київ і Житомир без дозволу детектива, прокурора і суду. Прокурор зазначив, що Розенблат зобов’язаний носити браслет до 18 грудня включно. Суд підтвердив, що докази, знайдені під час обшуку нардепа Розенблата у літаку, допустимі.

Також з’явилось відео обшуку нардепа Розенблата у літаку.

Як писав Репортер, нардеп Розенблат заявив, що його затримали в аеропорту і не пустили до Німеччини працівники НАБУ. При цьому, він зазначив, що написав листа в НАБУ про поїздку сьогодні до Німеччини. Напередодні Розенблат повідомив, що правоохоронці зняли з нього електронний браслет у зв’язку із закінченням терміну дії обов’язків, які було покладено на нього судом.