Так, все ж таки – Михайлівська пішохідна, чи ні?, – Констянтин Суський

“Навіть мене ця тема трохи дістала, хоч наша організація і інші ГО качали цю тему з самого початку. Передивившись останні пости та статті журналістів, блогерів та користувачів фейсбук, у мене і моїх друзів виникає питання: “Що все ж таки робити?”.

Михайлівська пішохідна… До ремонту вулиці – перекривали рух самотужки, писали звернення, проекти рішень у виконкомі, викликали міліцію. Заспокоював нас міський голова Сергій Сухомлин, що після ремонту вулиці ситуація зміниться.

Як бачимо ні – спритні житомиряни не хочуть ходити пішки і їздять далі. Таке враження що їм не потрібна пішохідна зона у історичній частині міста. 

Згідно ПДР, мають право ПРОЇЗДУ пішохідною вулицею транспортні засоби, власники яких проживають тут чи обслуговують заклади, що там знаходяться. Тут не посперечаєшся, але що робити з дітьми, мамочками та всіма іншими, що там гуляють?

Можливо є варіант домовитись з власниками закладів про якісь режим підвозу товарів у зазначений час? Боларди ж можуть підніматися і опускатися? 

Все ж таки хочеться, щоб було рішення, яке влаштовує всіх, і тих хто живе і працює, і тих, хто відпочиває на Михайлівський. 

Можливо це просто питання громадянської відповідальності і моральних якостей громадян? Можливо питання рішення влади? 

Звертаюсь до мешканців прекрасних українських міст таких як Луцьк, Львів, Івано-Франківськ, усіх інших: “у вас є пішохідні вулиці, і там все ок. Як Ви вирішували цю проблему? Підскажіть Житомиру, поділиться досвідом, бо ми самі не можемо”. 

Навіщо той ремонт, якщо по бруківці 10-тонники їздять? 

Помічені і хлопці з візочками з товаром, але комусь іншим ліньки. Все ж таки хотілось б бути європейським містом… 

Були помічені поліціянти на Михайлівській, які штрафували водіїв на пішохідній зоні, але машини все одно є.”

Констянтин Суський