Технологія виробництва напівсухої стяжки підлоги

Коротенько ознайомимо вас з технологією виробництва напівсухої стяжки підлоги з просторовим фіброармуванням.

На прилеглій території, в якій розташовується приміщення для проведення робіт, встановлюється обладнання. Це пневмонагнітачі (розчинонасос).  Поруч з обладнанням складується тарний цемент, пісок митий крупнофракціонний, фіброволокно, накопичувальна ємність для води (бочка). Від пневмонагнітача до місця проведення робіт монтуються гумові рукави високого тиску, до яких приєднується пристрій під назвою гаситель. Розглянемо плаваючу стяжку підлоги, на підстилаючому шарі з технічної плівки. У місці проведення робіт, після того як підставу прибрано, на підставу настилається технічна плівка, по периметру примикання до вертикальних поверхонь встановлюється демпферна стрічка.

В камеру змішання пневмонагнітача в строго певній пропорції дозуються пісок, цемент, вода з зачинених в ній фіброволокон, пластифікаторів. Ретельно перемішаний спеціальними лопатями  цементно-піщаний розчин під великим тиском подається до місця проведення робіт. 

Далі все на перший погляд дуже просто, з боку місцями виглядає як гра в пісочниці, 

І, найголовніше, – ті фахівці, які “граються в пісочниці” повинні мати як мінімум трирічний практичний досвід по виготовленню механізованої стяжки підлоги … і то, 3 роки досвіду – вважається, що це поки працівник вчаться, як би дивно це не здавалося. Тому звертайтесь до професіоналів – https://artaktiv.biz/shop/category/otdelochnye-materialy/materialy-dlia-ustroistva-pola/stiazhki. Потім (візьміть до уваги, що це не технологічна карта з виробництва стяжки, а короткий опис процесу, зрозуміла простому обивателю) з отриманого розчину виготовляються маяки по заданій за допомогою лазерного нівеліра позначці, по ним розподіляється попередньо утрамбований розчин. Шліфується плоскошліфувальний машиною, виготовляються деформаційні шви, свіжоукладена поверхня тимчасово ховається плівкою.