​Типи дерев’яних піддонів

Дерев’яні піддони є найбільш поширеними і зручними засобами пакетування різних вантажів. У науково-технічній літературі поряд зі словом піддон часто використовується запозичене з англійської мови слово палет.

По конструкції дерев’яні піддони діляться на три основні групи: плоскі, стійкові і ящикові. Розміри дерев’яних палет стандартизовані.

Плоскі дерев’яні піддони.

Плоским називається піддон, який має два настила, розділених лежнями або шашками, або один настил на лежнях або ніжках, які мають мінімальну висоту, необхідну для здійснення підйомно-транспортних операції за допомогою автонавантажувача або візків з вилковими захопленнями.

Настили деяких типів дерев’яних піддонів можуть мати виступи, щоб забезпечити виконання перевантажувальних операції за допомогою стропів кранів, тельферів та інших подібних механізмів.

Стійкові дерев’яні піддони.

Такі піддони з незнімними або знімними стійками, розташованими, як правило, по кутах дерев’яного піддону, використовуються як плоскі, на яких вантаж утримується від горизонтального зсуву стійками.

Це вантажі в неміцній упаковці, які не можуть бути покладені в кілька рядів, вантажі, що не допускають стиснення при багатоярусній установці піддонів, вантажі неправильної форми (електродвигуни, генератори, акумуляторні батареї і т. д.).

Ящикові дерев’яні піддони.

Даний тип піддону має надбудову, що складається з вертикально закріплених складних або знімних стінок. При цьому стінки ящиків дерев’яних піддонів можуть бути сітчастими, гратчастими або суцільними.

Деякі види ящиків піддонів мають кришки і застосовуються для різних вантажів без упаковки або в первинній упаковці (дрібні вироби машинобудівної, парфумерної, гумотехнічної промисловості і т.д.).

Ящикові дерев’яні піддони призначається для широкого обігу. Їх експлуатація повинна бути організована так само, як і універсальних контейнерів.

На сайті компанії «OSTTOR PALLETS» www.osttor-pallets.com можна знайти все необхідне для упаковки товару: піддони, палети, європіддони, пакувальні матеріали та багато іншого.