У Конгресі США представили резолюцію про визнання Голодомору геноцидом

У Конгресі США, 7 листопада, представили проект резолюції про визнання Голодомору геноцидом українського народу. Про це розповів посол України в США Валерій Чалий, пише Укрінформ.

“Ми сьогодні, як Посольство України і дипломатична служба, просуваємо цю ідею в різних країнах світу, зокрема в Сполучених Штатах Америки, щоб у Конгресі була прийнята резолюція про визнання Голодомору-геноцидом українського народу. Перші кроки зроблені, сьогодні така резолюція була внесена конгресменами в Палаті представників”,- зазначив він.

За словами посла, з цією ініціативою виступили, зокрема, конгресмени Сандер Левін, Марсі Каптур, Брайан Фітцпатрік і Енді Гарріс.

“Резолюція далі розглядатиметься. Я думаю, це займе кілька місяців і, сподіваюсь, наступного року, навесні, ми будемо мати голосування в Конгресі США”,- сказав посол.

Чалий наголосив, що наразі процес визнання Голодомору геноцидом українського народу триває в кількох штатах. Так, на сьогодні таке рішення вже прийняли парламенти штатів Вашингтон, Орегон і Нью-Джерсі.

“Я, як посол, разом з Комітетом Голодомору-геноциду звернувся до всіх губернаторів у Сполучених Штатах, щоб вони видали свої прокламації”,- заявив диппредставник.