У Вінницькій області ліквідували конвертцентр, який “працював” і у Житомирські області

Співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Вінницькій області ліквідовано конвертаційний центр з оборотом 130 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби фіскального відомства.

“У рамках розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 205, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 212 КК України встановлена група осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки Вінницької, Чернівецької, Житомирської, Черкаської та Київської областей, м. Києва послуги з безпідставного формування податкового кредиту з ПДВ, завищення валових витрат і переведення безготівкових коштів у готівку”, – йдеться в повідомленні.

З метою прикриття незаконної діяльності фігуранти створили (зареєстрували) 28 суб’єктів господарювання, на рахунку яких підприємства реального сектора економіки перераховували безготівкові кошти за нібито поставлені товари.

Загальний обіг конвертаційного центру склав близько 130 млн грн.

В результаті 12 обшуків, проведених за місцем проживання фігурантів, в офісних приміщеннях і транспортних засобах вилучені документи бухгалтерського та податкового обліку, засоби зв’язку, оргтехник а, чорнові записи та печатки, які використовувалися для здійснення незаконної діяльності. Тривають слідчі дії.