У Житомирі втілюють у життя проект “З любов’ю до Житомира”

Громадська організація «Дивосвіт» за грантові кошти від Житомирської облдержадміністрації втілює в життя проект – історичний екскурс «З любов’ю до Житомира».

Даний проект націлений на школярів 1-6-х класів, на зацікавленість їх історією нашого міста, його видатних діячів та на розвиток обізнаності історичними подіями, котрі відбувались у місті Житомир.

Програма складається з двох частин. 

Перша – проведення 40 хвилинної автобусної екскурсії містом у супроводі історика-краєзнавця Георгія Павловича Мокрицького. 

Друга – інтерактивна зустріч на базі Центральної міської бібліотеки з переглядом 15-хвилинного анімаційного фільму та ігровою програмою з запитаннями про історію міста.

Під час екскурсії діти мають змогу не просто слухати розповіді про місто, а й на власні очі побачити деякі його знакові місця під час зупинок та виходів з автобуса. 

Перша зупинка – на Замковій горі. Тут екскурсанти можуть побачити місце заснування Житомира, міську ратушу – колишній магістрат, камінь – валун, на якому вибито рік заснування міста, та Хрестовоздвиженську церкву, в підвалі якої є скелет мамонта – колишній музей природи.

Друга зупинка – біля водонапірної вежі. «Розетки» на стінах вежі, прожектор на її даху та кінь – актор першого міського театру… Розповідь про ці та багато інших «цікавинок» чекають на зупинці біля водонапірної вежі.

Всього заплановано провести 20 таких історичних екскурсів.