У Житомирській області затримали атовців, які беруть участь у блокаді “контрабанди палива”. Фото. Відео

У Новоград-Волинському затримали ще одного активіста “Руху визволення”, добровольця батальйону ОУН Леоніда Литвиненка.

Про це “Українській правді” повідомив нардеп Єгор Соболев, який бере участь у акції під Верховною Радою.

За його словами, Литвиненко з позивним “Бек” – з м.Миргород Полтавської област, був командиром роти у батальйоні ОУН та брав участь у товарній блокаді, а також є одним з організаторів наметового табору на вул. Грушевського у Києві.

“За попередньою інформацією, затриманих (Виногродського та Литвиненка) вивозять до донецької поліції”, – заявив Соболєв.

Рух “Визволення” на своїй сторінці у Facebook повідомив також, що Литвиненко 
бере участь у блокаді поруч з Новоград-Волинськимконтрабанди російського палива до України, організованої фірмами Віктора Медведчука”.

На відео з камер спостереження, яке оприлюднено на сторінці Руху, датованому 13:06 26 листопада, видно: участь у затриманні беруть близько 10 силовиків, які хапають людину біля авто та валять її на землю.

При цьому, у Нацполіції заявили, що затримали одного з колишніх керівників батальйону «Донбас» та його поплічника за напад на охоронця одного з ПСП на Кіровоградщині. Подія сталася у липні цього року. Дії чоловіків кваліфіковані як розбійний напад.

“Сьогодні, 26 листопада, поліцейські за дорученням прокуратури та на виконання ухвали суду затримали двох чоловіків, колишніх бійців добровольчого батальйону «Донбас». Їм раніше було оголошено підозру у вчиненні розбійного нападу на охоронця одного з приватних сільськогосподарських підприємств Кіровоградщини”, – зазначили у поліції.

В самій грцупі блокувальників, запевняють, що люди в таборі готові до опору: ”
Сьогодні викрали людину з табору, коли вони були у Новограді. Викрали люди у формі без опізнавальних знаків. Люди в таборі готові до опору.

За словами учасника блокування нардепа Семена Семенченка, їхню групу заблокували на трасі Київ-Житомир поліція та спецпрезначенці.