У більшості райдержадміністрацій Житомирської області досі немає структурних підрозділів з цивільного захисту – заступник голови ДСНС України

В Житомирській області розпочалася контрольна перевірка стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення.

В приміщенні сесійної зали Житомирської ОДА під головуванням очільника комісії — першого заступника голови ДСНС України Олега Мельчуцького відбулася робоча нарада, в ході якої було уточнено основні завдання та порядок здійснення перевірки на території регіону.

За словами Мельчуцького, члени комісії проведуть контрольну перевірку аби визначити сильні та слабкі сторони Житомирської територіальної підсистеми єдиної державної системи служби цивільного захисту. 

“Окрема увага буде приділена недолікам, виявленим у ході комплексної перевірки, яка проводилася у 2015 році” – зазначив Мельчуцький.

Також перший заступник зазначив, що у більшості райдержадміністрацій досі немає структурних підрозділів з цивільного захисту.

“Зараз ми внесли зміну в 606-у постанову, і в тому переліку такі підрозділи є. Якщо ви не можете створити зараз відділ – то  сектор повинен бути. Хочу, щоб ви розуміли, що якщо до вас не приїхали – це не означає, що вас не перевіряють. І це не смішно, От коли те, що сталось нещодавно в Калинівці. Там проводились підготовки, план евакуації був відпрацьований. Вони спрацювали. Загинула лише одна жінка, яка була з персоналу, яка була на території. В місті не загинув ніхто. У нас теж є такі об’єкти в Житомирській області, і ми врахуємо і це під час перевірки“, – зазначив чиновник.

До речі, на засідання комісії приїхали не всі голови райдержадміністрацій.

“Деяких районів я тут не бачу і над цим ми теж  попрацюємо. Краще, в даному випадку, вчитися на чужих помилках”, – сказав заступник голови ОДА Ярослав Лагута.

Перевірка проходитиме з 13 по 23 листопада.

Впродовж 9 днів комісія проведе перевірку виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб у Житомирській області та службової діяльності Головного управління ДСНС України у Житомирській області.