В Торонто, Нью-Йорку, Львові більше знають про Огієнка, ніж у Житомирі – це потрібно змінювати, – Кізін

У Житомирі відомий професор Микола Тимошик презентує свої книги про всесвітньо відомого житомирянина Івана Огієнка (митрополита Іларіона).

Пан Тимошик презентував житомирській публіці дві останні роботи – “Його бій за державність” та “Запізніле вороття”.

Книги про науковий та творчий спадок Огієнка.

“Його роботи губилися, горіли, пліснявіли, свідомо нищились недоброзичливцями, але щоразу відроджувались та повертались до читача, якому призначались – в Україну”, – зазначив професор.

До презентації книг долучився очільник житомирської “Свободи” Сидір Кізін. За словами Кізіна, подібні заходи надихають, а інформація, яку зібрав пан Тимошек – безцінна. Адже поки, на жаль, про великого земляка більше знають за кордоном, ніж у рідній йому області.

“Із захопленням слухав надзвичайно натхненну людину, одержиму нашим великим земляком. Адже в Торонто, Нью-Йорку,  у Києві та  Львові більше знають про Огієнка, ніж у Житомирі. Ми все маємо зробити, щоб це змінилось.  Огієнко більше половини життя прожив у вигнанні, але щодня він намагався зробити все аби внести якийсь вклад у нашу культуру”, – сказав Кізін.

Презентація відбулась у краєзнавчому музеї. Також цього дня професора Тимошика слухатимуть викладачі та учні ЖДУ імені Франка та військові.

Нагадаємо, незважаючи на дощ, на відкриття пам’ятника Огієнку прийшли сотні житомирян.