Вартість проживання у Великій Британії

Оплата житла, транспортні витрати, комунальні послуги, харчування – життя у Великій Британії може виявитися досить дорогоим, якщо не підготуватися і не скласти бюджет заздалегідь. 

Ми розповімо про головні статті витрат в Великобританії, щоб при переїзді загальна сума не застала вас зненацька. І головне – знання мови звичайно: курси англійської на Позняках.

Для початку врахуйте, що: вартість оренди житла, страхові внески за автомобіль і плата за газ і електрику постійно зростають, що робить витрати на проживання в Сполученому Королівстві дуже великими; майже половину місячного бюджету будуть “з’їдати” рахунки за комунальні послуги і телебачення; переїжджаючи до Великобританії, потрібно пам’ятати про додаткові витрати, такі як покупка найнеобхідніших меблів; проживання в сільській місцевості Шотландії часто обходиться набагато дорожче, ніж життя в місті. 

Незважаючи на те що Великобританія – популярний пункт призначення серед іноземців, витрати на проживання в цій країні можуть виявитися справжнім шоком для тих, хто вирішить у неї переїхати. В останні роки прожитковий мінімум збільшується, чому сприяло зростання страхових внесків за автомобіль і плати за електрику і газ. Тому новоприбулим доведеться уважно стежити за своїми витратами. 

Як не переплачувати за опалення в зимові місяці. Щоденні витрати 

Зазвичай потрібен час, щоб усвідомити, скільки доведеться платити за оренду житла, їжу і задоволення інших щоденних потреб. Середні цифри допоможуть краще уявити собі стан справ. Візьмемо, наприклад, листопад 2017 року. Середня плата за оренду односпальним квартири в центрі міста становить приблизно £ 750 в залежності від її розміру і розташування. Трьохспальна квартира в центрі міста зазвичай обходиться в £ 1230. Пам’ятайте, що квартира в популярному районі Лондона може обійтися набагато дорожче. Житло в передмісті або сільській місцевості трохи дешевше. 

Крім суми за оренду трьохспальної квартири, ви заплатите приблизно £ 140 за комунальні послуги. А якщо вирішите пообідати в ресторані середнього рівня, це обійдеться вам ще в £ 50. 

Не забудьте про загальні витрати по прибутті. На відміну від громадян Великобританії, приїжджі повинні включити в місячний бюджет додаткові витрати. Це особливо важливо в перші тижні або місяці після приїзду. 

Залежно від того, захочете ви жити в орендованій квартирі або знімати тільки одну кімнату, перший внесок складе £ 1 тис. Або більше. Додайте до цього витрати на переїзд/переліт до Великобританії, покупку меблів, Інтернет, телефон, інші базові потреби – і вийде дуже значний рахунок. І це ще без урахування страховки, комунальних платежів і їжі.