Важливо правильно вибрати хороше ліжко

Щоб ви завжди висипалися, важливо правильно вибрати хороше ліжко. 

Сучасні ліжка від виробника можуть бути різними за розміром (двоспальні, односпальні та полуторні), матеріалом виготовлення, зовнішнім виглядом, стилем, ліжко з м’яким узголів’ям vegas.

Дуже важливо під час вибору перевірити сертифікати якості продукції. Це обумовлено тим, що деякі виробники можуть використовувати листи ДСП з підвищеним рівнем формальдегідів. Як відомо, вони небезпечні для застосування, можуть виділяти токсичні речовини в кисень. Розглянемо деякі важливі критерії вибору каркаса ліжка і матраца, на які технічні характеристики звернути увагу.

Масив дерева. До нього можуть відноситись різні сорти дерева. Для виробництва ліжок можуть застосовувати дуб, сосну, модрину, ялину. Перед покупкою, проаналізуйте переваги та недоліки кожного сорту. Наприклад, дубові ліжка мають привабливий вигляд, відрізняються високою міцністю і надійністю. Недолік застосування: велика вартість, модель буде важити досить багато;

МДФ. Ще один перевірений і якісний матеріал, який при цьому має вартість в кілька разів більше, ніж масив дерева. МДФ – це спеціальна плита, виготовлена на основі натурального дерева (стружки). Вона скріплюється між собою спеціальною клейовою сумішшю, а застосування смол дозволяє створити високий рівень зчеплення. Це дозволяє говорити про міцність, довговічність та якість МДФ. Недолік: стійкість до вологи не надто висока;

ДСП (деревно-стружкові плити). Даний матеріал застосовується дуже рідко, так як більшість його типів вважаються небезпечними за рахунок наявності в складі формальдегідів.

Поради щодо вибору матраца

Якщо каркас – це основа ліжка, то матрац – його серце. На сьогоднішній день можна підібрати пружинні і безпружинні моделі. Перший варіант з кожним роком використовується все рідше, так як вони не створюють ортопедичний ефект. Можна використовувати незалежні блоки пружин. Якщо ви натискаєте на один блок, то той, що поруч знаходиться не прогинається. Це підвищує рівень міцності, при цьому термін застосування такого матраца набагато вищий, ніж у звичайного пружинного.