White SEO – «чесні» методи просування сайту

White SEO – це використання тільки дозволених, «чесних» методів при просуванні сайту. Формально, це той комплекс заходів по просуванню ресурсу, який рекомендований пошуковими системами.

Біла пошукова оптимізація – це, перш за все, технічна оптимізація ресурсу, якісний контент і підвищення популярності. Робота по “білому” просуванню протікає в декількох напрямках. Відразу слід зазначити, що біле просування – процес дуже важкий і довгий. Ви не відчуєте моментального результату. Але всі зусилля будуть виправдані. В ході white SEO ви будете поетапно покращувати ваш сайт технічно, підганяти сайт під стандарти якості пошукових систем і додавати цікаві фішки, які привернуть відвідувачів. Про матеріали, які ви будете публікувати, розмовлятимуть. Їх будуть рекомендувати, посилаючись на вас, як на експерта у вашій області. Хороша репутація сайту – ось ключ до популярності.

А тепер розповімо докладніше про те, що саме ви можете зробити в рамках білої пошукової оптимізації вашого ресурсу. Все про SEO-просування можна дізнатись тут.

Оптимізуйте швидкість роботи

Повинна бути оптимізована швидкість роботи сайту. Це впливає, звичайно, в першу чергу на ставлення відвідувачів до ресурсу – нікому не захочеться читати повільнопрацюючий портал. Також важлива швидкість відповіді сервера на запити пошукових роботів. Чим швидше ці відповіді приходять – тим краще ресурс буде індексуватися.

«Причешіть» код

Без грамотної організації html-коду, на жаль, нікуди. Так, це дуже трудомісткий і тривалий процес. Але відсутність помилок при валідації ресурсу дуже сильно впливає на просування.

Складіть карту сайту

Це така сторінка, на якій в деревовидному порядку перераховуються всі сторінки порталу. Для пошукових роботів ця сторінка важлива. Вони індексують всі сторінки, які на ній перераховані.

Не упускайте технічні нюанси

На сайті повинен бути правильно складений robots.txt, не повинно бути дублів сторінок. І посилання всередині треба б привести в порядок – видалити биті, циклічні.

Додайте стрічку RSS

Така стрічка – спрощений формат подачі матеріалу сайту. Вона в стислому вигляді дозволяє користувачеві ознайомитися з записами в блозі. А ще вона враховується пошуковими системами. Її наявність на сайті позитивно позначиться на індексованих ресурсу.