Янг Бойз – Динамо. Анонс і прогноз матчу.

Напередодні матчу четвертого туру групового раунду Ліги Європи між Янг Бойз і Динамо немає сенсу в черговий раз говорити про те, що кияни повинні помститися за себе і за “того хлопця”. Досить згадати, що перемога гарантує віце-чемпіону України путівку у весняну частину єврокубкової кампанії.

Янг Бойз – Динамо

Четвер, 2 листопада, 20:00. Берн, Стад де Свісс. Арбітр – Тоні Шапрон (Франція). Пряма трансляція на телеканалі Футбол 1

Динамо підійшло до виїзного поєдинку проти Янг Бойз далеко не в найкращому настрої. У чемпіонаті України справи йдуть з ряду геть погано, і впору думати не про переслідування втік у відрив Шахтаря, а про те, щоб не втратити друге місце …

Здавалося, все відмінно в Лізі Європи, де після трьох турів кияни впевнено лідирують, але якщо згадати, в яких “валідольного” матчах добувалися сім дорогоцінних очок … Позитивний момент можна побачити лише в тому, що у команди є характер, адже у всіх трьох матчах Динамо доводилося відіграватися. Але в тому, з якою легкістю кияни дозволяють суперникам відкривати рахунок, нічого доброго немає.

У порівнянні з яка переживала не найкращі часи обороною Динамо, в атаці все було більш-менш добре, адже крім поєдинку проти Шахтаря, який закінчився сухою нічиєю, кияни регулярно засмучують воротарів суперників. На жаль, але в Берні Олександр Хацкевич не зможе розраховувати на Мбокані (не зіграють також Сидорчук та Циганков), що отримав розтягнення. Травма конголезця не дуже серйозна, і після повернення команди зі Швейцарії Дьемерсі буде займатися в загальній групі, але це вже буде потім.

З решти в строю форвардів Кравця, Мораеса і Бесєдіна шанси вийти в основі мають кращий гравець Динамо в жовтні Кравець або набрав непогану форму Мораес. Варіант з двома нападниками практично виключений, оскільки всі розуміють, що більшу частину часу атакувати будуть господарі, які забили в останніх п’яти домашніх матчах у всіх турнірах 23 м’ячі. Хоча було б просто здорово побачити картину, коли українська команда просто змітає зі звичного для швейцарців синтетичного килимка кривдника Динамо і Шахтаря в кваліфікації Ліги чемпіонів останніх років!

До слова, перемога може принести киянам не тільки путівку в 1/16 фіналу, а й у разі нічиєї між Партизаном і Скендербеу – підсумкове перше місце в групі. Янг Бойз про перше місце мріяти поки рано, але виграш може істотно підвищити їх шанси на продовження виступів у Лізі Європи.

Цікаві факти:

– Динамо провело проти Янг Бойз три поєдинки: перемога, поразка і нічия.

– Динамо дев’ять разів зустрічалося в єврокубках зі швейцарськими командами: три перемоги, три нічиї, три поразки.

– Янг Бойз п’ять разів грали проти представників України: дві перемоги, нічия та дві поразки.

Орієнтовні склади:

Янг Бойз: фон Бальмоос – Мбабу, фон Берген, Нуху, Лотомба – Фасснахт, Ебішер, Рад, Сулеймані – Нсаме.

Динамо: Коваль – Кендзьора, Хачеріді, Віда, Піваріч – Корзун, Буяльський – Морозюк, Гармаш, Гонсалес – Мораес.

Не зіграють: Саного – Мбокані, Циганков, Сидорчук.

Слова:

Олександр Хацкевич, тренер Динамо:

“Ми постараємося перемогти і вирішити завдання виходу з групи. Тим більше, що ми з хлопцями вирішили, що виходити треба з першого місця. Щоб не повторити помилок кваліфікації Ліги чемпіонів, ми ретельно розібрали той матч. Головною помилкою було те, що ми боялися грати в свій футбол. Так, в Берні специфічне поле, але ми вже знаємо, що воно з себе представляє. Тривала безвиграшна серія ніяк не впливає на настрій команди. Кожен новий матч – це нова історія. Тому треба виходити на поле і перемагати “.

Жуніор Мораес, нападник Динамо:

“Не дивлячись на невдалу серію в останніх матчах, ми готові боротися до кінця. У команди є характер, до того ж справи в Лізі Європи у нас йдуть добре. Думаю, ми зможемо посісти перше місце в групі, але з таким суперником, як Янг Бойз , потрібно діяти обережно. Сподіваюся, мені вдасться забити. Якщо ми виграємо, але я не заб’ю – буду дуже задоволений. Якщо виграємо і заб’ю – то просто щасливий “.

Прогноз: 1-1

За матеріалами сайту Football.ua.