Юна 13-річна житомирянка мріяла стати модельєркою – тепер її мрія здійснилася. Фото Відео

Школярка з Житомира Анастасія Гордійченко з дитинства мріє про кар’єру модельєрки. Попри те, що дівчинка має проблеми із зором, вона відвідує гуртки в’язання, бісероплетіння, плавання, танців, шахів, макраме та моделювання одягу. 

У 13 років Анастасія вже шиє деякий одяг собі та мамі, однак власної машинки досі не мала.

Мрію дівчинки здійснив Фонд родини Розенблат в рамках телепроекту «Промінь надії».

«Настя талановита дівчинка, вона переможниця різних конкурсів з образотворчого мистецтва, дуже активна і розумна. Спілкуючись з Настею, я бачу як вона щиро прагне здобути цю професію, її віра захоплює і надихає! Коли Богдан Купчинський, ініціатор благодійного проекту «Промінь надії», розповів про мрію дівчинки, ми вирішили втілити її в життя та подарували таку швейну машинку, яку вона й хотіла», – розповідає співзасновниця Фонду родини Розенблат, Олена Розенблат.

Сама ж Анастасія неабияк зраділа такому подарунку, бо тепер матиме більше можливостей для реалізації своїх задумів, як модельєра.

«Я хотіла машинку не лише щоб шити на гуртку, але й вдома. Оскільки вдома більше вільного часу і можливість шити усе, що забажаєш. Це дуже класно. Я шию одяг не лише для себе, але й для мами і її колеги дивуються, як мені це вдаються. Я також вже маю ідеї для пошиття зимового пальта. Я мрію стати відомим модельєром», – говорить Анастасія Гордійченко.

Мама дівчинки каже, що пишається своєю донькою, адже кожне її досягнення це результат кропіткої праці.

«Коли здорова людина, наприклад, приходить до школи вона може читати текст на великій відстані, вона може навіть списувати зі «шпаргалки», а от коли в тебе є проблеми зі здоров’ям, в тому числі із зором, ти не можеш цього зробити, ти можеш надіятися лише на себе та свою працю. Тому коли ти маєш проблеми, ти маєш наполегливо працювати, аби бути таким як усі, щодня відстоювати своє місце в суспільстві, ти маєш не відрізнятися», – говорить мама Анастасії, Світлана Гордійченко.

«Промінь надії» – багаторічний телепроект, який спрямований на підтримку дітей з інвалідністю. Ініціатором програми є Житомирська міська дитяча громадська організація «Все робимо самі».