​Закритий чи відкритий басейн?

Активний відпочинок, гарне тренування для всього тіла, чудовий спосіб розслабитися – все це про одне. Плавання. Озера, річки, моря – начебто води на Землі більш ніж достатньо, але ось за чистоту їх ручатися не можна, потрапити туди можна не завжди, та й чекати для цього доводиться теплих місяців року.

Виходом для любителів води стає басейн.

У сучасному світі басейн поступово перестає бути розкішшю і тепер його нерідко можна побачити на заміських ділянках.

Тим, хто вирішив, що без подібної конструкції йому просто не обійтися, в першу чергу необхідно визначитися – що вони планують побудувати у себе на ділянці – відкритий або закритий басейн. І той і інший має свої переваги і недоліки. Розглянемо їх докладніше.

Відкритий басейн

Відкритий басейн, як можна сказати вже по його назві, це басейн без даху. Теплий вітерець, зоряне небо, яскраве сонце – відкрита вода дозволяє в повній мірі насолодитися природою.

https://5element.ua/service/bassejny/otkrytyj-bassejn/

Коштувати він буде порівняно недорого, так як виготовлення павільйонів для такого басейну, звичайно, не потрібно. Але і насолоджуватися плаванням в ньому вийде від сили місяці три-чотири, можливо трохи більше, якщо басейн з підігрівом. Звичайно, «моржам» холодна вода і навіть лід нестрашны, але «моржів» серед нас не так вже й багато.

Єдиний варіант відкритого басейну, який зручно використовувати в холодну пору, це, так званий «басейн СПА». Він оснащений інтенсивним підігрівом і різноманітними додатковими функціями, наприклад, гідромасажем, проте дуже невеликий за розміром і схожий швидше на велику ванну, ніж на маленький басейн.

Критий басейн

Головне достоїнство закритих басейнів, звичайно ж, в тому, що ними можна користуватися незалежно від погодних умов і пори року. Крім того павільйони для басейнів дозволяють економити на обігріві води, прибирання та підготовки їх для використання. В результаті їх власники можуть насолоджуватися плаванням без проблем цілий рік.

Але і вартість закритих басейнів не маленька. Адже потрібно не тільки виготовлення павільйонів і їх установка, але додатковий монтаж ряду систем, щоб дозволити приміщенню з водоймою нормально функціонувати.

Йдемо на компроміс

Прогрес не стоїть на місці і сучасні технології дозволяють створювати рішення, які задовольнять навіть найвибагливіших плавців і просто любителів побовтатись в воді. Для тих, хто не хоче відмовлятися ні від зоряного літнього неба, ні від купання взимку в теплому басейні, існує компроміс.

В цьому випадку павільйони для басейнів робляться зі спеціальних прозорих або напівпрозорих панелей. У закритому вигляді вони прекрасно ізолюють внутрішнє приміщення, а значить і басейн від поганих погодних умов, перепадів температури, бруду і сміття. Однак якщо стоїть гарна погода, то панелі можна розсунути і отримати з закритого басейну – відкритий.

Це варіант стає все більш популярним, так як він вдало поєднує переваги обох типів і дозволяє власнику в повній мірі насолодитися своїм басейном.