Житомирська область у ТОП-3 найбільших подорожчань цін на соцпродукти в регіонах

За період другої декади листопада на споживчому ринку соціально значущих продовольчих товарів спостерігалося зростання 17 найменувань товарів з 23, які підлягають державному моніторингу. Про це повідомив голова союзу асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в соціальній мережі Facebook.

За цей проміжок часу ТОП-3 найбільших подорожчань в регіонах склали: свинина на Чернігівщині (6,5 грн на одному кілограмі, або 7,2%), вершкове масло в Київській області (майже 6 грн, або 3,5%), куряча тушка в Житомирській області (3,1 грн, або 6%)

Найвищий приріст продемонстрували молочні вироби, м’ясо, соняшникова олія – від 20 до 30 копійок на одному кілограмі або літрі. Так, зокрема, соняшникова олія подорожчала на 30 копійок за літр, або на 1%. Тепер її середня ціна становить 33,3 грн.

Яловичина теж додала в ціні 30 копійок за кілограм, або 0,3%. Станом на 20 листопада яловичина з кісткою коштує в середньому по країні 112,6 грн за кілограм.

На 25 копійок подорожчали сир м’який і сало, на 20 копійок – курка в тушці, молоко і сметана.

Дорошенко наголошує, що в Україні, всупереч світовій тенденції до здешевлення вершкового масла, в період з 11-го по 20-е листопада воно істотно подорожчало – на 1,5 гривні за кілограм, або майже на 1%. У той час, ціна на олію в ЄС за останній місяць знизилася на 7%.