Житомирська поліція проігнорувала навчання, які в області проводили рятувальники

В Житомирській області з 13 по 23 листопада відбувалась контрольна перевірка стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення.

Сьогодні в ОДА підбивали підсумки.

За словами заступника голови комісії Тараса Поліщука, навчання показали багато недоліків та недопрацювань у цій сфері державної політики.

“Проблеми у заповненні документів. Багато недоліків ліквідовувались лише після проведення навчань штабу. Це означає, що такі навчання на місцях проводяться дуже рідко чи взагалі не проводились. Комісія поїде і що далі? Треба постійно самим проводити навчання”, – сказав Поліщук.

Також заступник розкритикував роботу поліції.

“Я хочу зазначити, що працівники поліції взагалі не брали участь у роботі комісії. На наради у районах та містах, де проводились навчання, не прибували. В Малині спеціально запрошували – всеодно ніхто не прийшов”, – зазначив чоловік.

Загалом, у навчальних закладах області, за підсумками та перевірками, не виконуються всі заплановані заходи, що стосуються протипожежної безпеки. Наслідком стало те, що 359 посадових осіб притягнуто до відповідальності за невиконання.

А у 6 об’єктах соціального захисту – шляхи евакуації не відповідають вимогам.

При цьому, навчання на територіях військових частин були корисними. 

“Потрібно їх проводити не лише там”, – сказав Поліщук.

Як писав Репортер, у більшості райдержадміністрацій Житомирської області досі немає структурних підрозділів з цивільного захисту.