Житомирські лісники готуються продавати ялинки. Ціни “не кусаються”

35 тисяч новорічних ялин планують реалізувати держлісгоспи Житомирщини під час цьогорічної ялинкової кампанії. Про це Репортер повідомили у прес-службі Житомирського ОУЛМГ.

Найбільше новорічних деревець готові запропонувати покупцям в Білокоровицькому та Радомишльському лісгоспах, найдешевшими вони будуть в тому ж таки Білокоровицькому, в Народицькому та в Словечанському лісових господарствах.

Ціни на зелені красуні не «кусатимуться» та будуть не набагато вищими від минулорічних: в середньому 40 гривень за деревце на противагу 35 грн в минулому році.

На продаж виставлятимуться дерева, вирощені на спеціальних плантаціях, а також заготовлені в процесі планових рубок під час огляду за насадженнями.

Найближчим часом на території області запрацюють торговельні пункти з продажу ялинок. Лісівники пропонують мешканцям області відвідати їх та придбати зелені деревця саме там.

Враховуючи, що сума штрафу, яку доведеться сплатити за самовільно зрубану ялинку значно перевищуватиме її вартість, лісівники сподіваються, що бажаючих іти на лісопорушення не буде.

Нагадаємо, що в минулому році підприємства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства в передноворічний період реалізували майже 43 тисячі зелених красунь.