Житомирські рибалки звинувачують новий рибоохоронний патруль в кришуванні браконьєрів. Фото Оновлено

Житомирські рибалки прийшли на територію Житомирського рибоохоронного патруля.

Вони звинувачують новостворений орган в кришуванні браконьєрів, а нового керівника в поверненні старих схем. За їх словами, вони навіть бачили та зафіксували, як браконьєри просто на території патруля незаконно виловлювали рибу, яку місто нещодавно запустило у річку. 

Також рибалки звинуватили керівника патруля у нецільовому використанні службової автівки, яку нещодавно їм держава надала для патрулювання.

До рибалок та журналістів прийшли курівник установи Олександр Гонтар та його заступник  Юрій Ніколайчук. 

Ніколайчук каже, що його Гонтар підставляє.

“На мене наклеп нанесли. Кажуть, що кришую браконьєрів, сітки продаю. Гонтар виніс це питання на розгляд громадськості, щоб все з’ясувати. Це все робиться, щоб “видавити” громадськість з патруля і знову старі схеми повернути”, – сказав чоловік.

Сам Гонтар твердить, що відбір в патруль проходив прозоро, тому нема чого нарікати, про Ніколайчука йому доповіли, але факти не назвав.

“Мені сказали, що є таке. Зараз перевірка. Нічого сказати неможу”, – сказав Гонтар.

А щодо використання службового авто, то твердить, вона йому самому дуже потрібна.

“Вона закріплена за мною. Мені треба виїжджати на ній до водойм”, – сказав Гонтар.

Окрім того, громадськість запитала Гонтаря, де нові човни для патрулювання. На причалі немає жодної. Той зазначив, що вони є, він їх купував.

“Нам мають дати хороші човники, може дві. Я купив 2 човни “Калібрі” за державні кошти з моторами, і свою одну дав”, – зазначив чоловік.

На уточнююче питання, чи зможуть зазначені човни наздогнати браконьєрські човни, у яких мотори від “Ямахи”, він відповів:“ну, так, там хороші човни, їх не наздоженеш”.

На даний час дискусія продовжується, але рибалки зазначають, що ще під час комісії вони були проти кандидатури Олександра Гонтаря та до їх думки комісія недослухалась.

До речі, нагадаємо, журналістів на співбесіду з кандидатами тоді не пустили.

Гонтар таки розказав, хто написав на Ніколайчука. Як з’ясувалось, його прізвище Костриця – чоловік неодноразово притягувався за браконьєрство.

Тепер у всьому має розібратись прокуратура.