Житомирському ТТУ дозволять взяти 10 мільйонів євро кредиту у ЄБРР

КП  «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради планують надати дозвіл  на укладання кредитного договору з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Про це йдеться у проекті рішення міської ради.

«З метою реалізації проекту покращення інфраструктури громадського електротранспорту міста Житомира, відповідно до статей 16, 17, 18, 74 Бюджетного кодексу України, статей 26, 60, 70 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 16.02.2011 №110 «Про затвердження Порядку здійснення місцевих запозичень», – йдеться у документі.

Розмір (основна сума) та валюта кредиту – 10 мільйонів євро або еквівалент національної валюти за офіційним курсом Національного банку України на дату зарахування коштів на рахунок Позичальника, у тому числі 8 мільйонів євро за рахунок коштів Банку та 2 мільйони євро за рахунок коштів Фонду Чистих Технологій (ФЧТ).

Строк погашення кредиту –13 років.

Пільговий період – 3 роки.

Відсоткова ставка за користування залученими коштами Банку складається з двох частин;

а) базис відсоткової ставки, що розраховується на основі міжбанківської шестимісячної ставки Єврозони (EURIBOR);

б) маржа 7%, з можливістю зниження в залежності від суверенного кредитного рейтингу України, кредитного рейтингу міста та досягнення Позичальником показників тарифів, зборів платежів, коефіцієнта обслуговування боргу, задовольняючих Банк, але не нижче від 4%.

Відсоткова ставка за користування залученими коштами ФЧТ складає 0,75%.

Погашення кредиту та відсотків за користування кредитними коштами здійснюється за рахунок коштів Позичальника.