Житомирян запрошують на свято ​”Закосичення”, коли дитина стає дівчинкою

ГО “ЛА ДА” у Житомирі запрошує поринути в світ української традиції. 

Гостинно зустрічає Житомирська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олега Ольжича (відділ літератури мистецтва). Вхід – посмішка та національний стрій. Також варто записатися в бібліотеку.

Для заміжніх жінок пройде майстер-клас із різноманітних способів зав’язування хустки від ГО “Роднік”.

У програмі також: виступ жіночого хору Житомирського коледжу культури та мистецтв ім.І.Огієнка, поетичні замальовки та цікаві сюрпризи від організаторів.

“Закосичення – один із обрядів соціальної ініціації жінки. Він проводиться в сім років (6.5-7.5 років, залежно від розвитку дівчинки), однак обов’язково влітку чи восени. Обрядодія допомагає ствердитись дитини на шляху самостійного розвитку, означає вхід з ніші дитини у стан дівчинки. Під час обряду мама заплітає дівчинці ліву косу, а батько – праву, передаючи силу, любов та здатність реалізуватися в соціумі. Після цієї події дівчатка повинні активно навчатись вмінням дорослої жінки – вишивати, прясти, готувати їжу тощо. З цього часу дочка стає справжньою маминою помічницею”, – розповідає організатор свята заступник голови ГО “ЛА ДА” Людмила Заліщук.

Для бажаючих закосичити свою доньку обов’язковий запис за телефоном: 097-950-47-17 або 063-01-88-120.