Підозрюваному в держзраді Муравицькому продовжили на 2 місяці тримання під вартою

Корольовський районний суд Житомира продовжив на два місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою житомирянину Василю Муравицькому, обвинуваченому в державній зраді за інформаційне й організаційне сприяння російській військовій агресії в Україні.

Про це рішення суду російському сайту РИА Новости повідомив житомирський політолог, адвокат Муравицького Андрій Гожий. 

В інтерв’ю сайту Репортер від 7 грудня 2011-го року Муравицький спростував те, що він являється журналістом:Я не журналіст. І навіть нагорода «Журналіст року» його з мене не зробить. Я всього-на-всього приніс три есе (на конкурс, – прим. авт.), які краще за інші підійшли до теми конкурсу. Таке міг би зробити кожен. Сенс говорити, що я номер один через якусь грамоту? Є набагато кращі. А в мене зовсім інша задача і ціль“, – сказав тоді журналісту Репортера Муравицький.

За інформацією прес-служби СБУ, правоохоронці встановили, що у своїх матеріалах Муравицький обґрунтовував законність зміни меж території і державного кордону України, «справедливість» анексії Криму Росією, створення терористичних псевдодержавних утворень на сході України, аргументував необхідність незаконного приєднання окремих регіонів нашої держави до інших країн, поширював інформацію щодо збору коштів та матеріального забезпечення так званих «ополченців Донбасу».

Співробітники спецслужби затримали блогера у серпні поточного року. Під час санкціонованих обшуків за місцем реєстрації і проживання підозрюваного вилучили комп’ютерну техніку з доказами підготовки блогером маніпулятивних публікацій та електронне листування з російськими кураторами, оригінали та копії укладених із державними інформаційними агентствами РФ угод на підготовку замовних антиукраїнських матеріалів.

Нагадаємо, вчора у Житомирі новорічну загальноміську ялинку відкрили хвилиною мовчання – вночі, 19 грудня, біля Верхньоторецька Донецької області загинув Артем Андрійович Гульцьо, старший солдат 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Високомобільних десантних військ.

Артем Гульцьо народився 9 серпня 1993 року в місті Дружба Сумської області.

У Житомирі проживав з 2011 року. В 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді ВДВ служив за контрактом. У загиблого залишилися батьки, дружина, двоє дітей – хлопчики віком 4 роки та 1 рік 2 місяця.

Про дату та час прощання із Артемом Гульцьо буде повідомлено додатково.