Siemens підписав з Росією угоду на поставку газових турбін

Німецький концерн Siemens підписав з Татарстаном контракт на будівництво електростанції. Сума угоди складає 380 мільйонів євро.

Про це повідомляє прес-служба Siemens.

Контракт на будівництво підписали президент компанії з німецької сторони Дітріх Меллер та гендиректор «дочки» російського холдингу «ТАИФ» «Нижнекамскнефтехима» Азат Бікмурзін.

У рамках підписаної угоди Siemens побудує «під ключ» парогазову електростанцію, потужність якої складатиме 495 МВт. Субпідрядником у будівництві виступає турецька будівельна компанія Enka.

Siemens зобов’язався поставити дві газові турбіни SGT5-2000Е та одну парову турбіну SST-600, а також обладнання для розподілення енергії.

Зазначається, що електростанція повинна бути запущена у травні 2021 року. У вартість контракту входить також і 13-річне сервісне обслуговування.

Нагадаємо, 5 липня Reuters повідомило, що Росія направила до Криму газові турбіни німецького концерну Siemens, попри санкції ЄС. Концерн Siemens заперечив постачання турбін до Криму.

Пізніше гендиректора російського партнера Siemens звільнили з посади. Російська компанія визнала поставку модернізованих турбін Siemens у Крим.

Згодом в ЄС погодили нові санкції проти Росії через турбіни Siemens. Також повідомлялося, що Росія погрожує Siemens санкціями через обмеження ЄС.