Справу підозрюваного в державній зраді Муравицького, продовжать розглядати у Житомирі

Верховний суд України вирішив продовжити розгляд в Житомирі справи житомирянина Василя Муравицького, обвинуваченого в державній зраді за інформаційне й організаційне сприяння російській військовій агресії в Україні.

Про це рішення суду повідомляє російський сайт РИА Новости (Фото РИА Новости, Сергей Форест).

“Клопотання … задоволенню не підлягає”, – заявила головуюча у справі суддя Світлана Яковлева, – передає видання.

Раніше адвокати Муравицького звернулися до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (ВССУ) з клопотанням про зміну підсудності – з Житомира, захисники обвинуваченого в посібництві окупантам, спробували перевести розгляд справи до Києва, вважаючи, що у Києві у них більше шансів на успіх.

Клопотання було передано на розгляд Верховного суду України після ліквідації ВССУ в рамках судової реформи.

В інтерв’ю сайту Репортер від 7 грудня 2011-го року Муравицький спростував те, що він являється журналістом:Я не журналіст. І навіть нагорода «Журналіст року» його з мене не зробить. Я всього-навсього приніс три есе (на конкурс, – прим. авт.), які краще за інші підійшли до теми конкурсу. Таке міг би зробити кожен. Сенс говорити, що я номер один через якусь грамоту? Є набагато кращі. А в мене зовсім інша задача і ціль“, – сказав тоді журналісту Репортера Муравицький.

Також, в цьому ж інтерв’ю він назвав себе чудищем. “Мені все одно, що про мене думають. Мені хочеться, щоб люди говорили про те, що я думаю“, – сказав він тоді.

За інформацією прес-служби СБУ, правоохоронці встановили, що у своїх матеріалах Муравицький обґрунтовував законність зміни меж території і державного кордону України, «справедливість» анексії Криму Росією, створення терористичних псевдодержавних утворень на сході України, аргументував необхідність незаконного приєднання окремих регіонів нашої держави до інших країн, поширював інформацію щодо збору коштів та матеріального забезпечення так званих «ополченців Донбасу».

Співробітники спецслужби затримали блогера у серпні поточного року. Під час санкціонованих обшуків за місцем реєстрації і проживання підозрюваного вилучили комп’ютерну техніку з доказами підготовки блогером маніпулятивних публікацій та електронне листування з російськими кураторами, оригінали та копії укладених із державними інформаційними агентствами РФ угод на підготовку матеріалів, що підривають основи української державності.