Ситуація навколо НАБУ: такі дії “підривають незалежність антикорупційних інституцій” – Держдеп США

У Державному департаменті США висловили занепокоєння через зрив правоохоронцями спецоперації Національного антикорупційного бюро та заявили, що такі дії “підривають незалежність антикорупційних інституцій”. Про це йдеться в заяві глави прес-служби Держдепартаменту США Хізер Нойерт опублікованій на сайті відомства пише Тиждень.

“Нещодавні події, включаючи зрив розслідування корупції на високому рівні, арешт посадових осіб з Національного антикорупційного бюро України і вилучення конфіденційних документів НАБУ, викликають стурбованість щодо відданості України боротьбі з корупцією”, – йдеться в заяві.

У відомстві також заявили, що подібні дії є “частиною намагань підірвати незалежні антикорупційні інституції, які Сполучені Штати та інші допомагали підтримати”.

“Вони (дії проти НАБУ – Ред.) підривають довіру суспільства та створюють ризик для зриву міжнародної підтримки України”, – наголосили в Держдепі.

Нойерт також, як пише DW, нагадала про слова глави зовнішньополітичного відомства США Рекса Тіллерсона, який відзначав, що Україна не має сенсу боротися за “своє тіло в Донбасі, якщо душу вона продасть корупції”. На кону – “стабільність, безпека і процвітання” країни, попередила глава прес-служби Держдепу.