У Бердичеві підприємець підсовував у дитсадки неякісне масло

На Житомирщині директор підприємства підозрюється у зловживанні службовим становищем та постачанні недоброякісної продукції дитсадкам.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Прокуратурою Житомирської області спільно з Управлінням Служби безпеки України в області викрито факт заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем директором підприємства, який протягом лютого – червня 2017 року під виглядом вершкового масла, організував та забезпечив поставки до дитячих садків області фальсифікованого неякісного продукту.

Внаслідок таких дій, горе-керівник заволодів бюджетними коштами Управління освіти і науки виконавчого комітету Бердичівської міської ради у розмірі понад 140 тисяч гривень.

За погодженням з прокуратурою області, слідчим Управління Служби безпеки в Житомирській області директору повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) КК України.

На даний час досудове розслідування триває.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.