У Житомирі слідчому у відділку поліції намагалися всунути 1000 доларів

У Житомирі прокуратура спільно із Нацполіцією викрили особу при спробі дати слідчому одну тисячу доларів США неправомірної вигоди.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області, у середу, 27 грудня 2017 року, прокуратурою області спільно із слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в області, під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій затримано особу під час пропозиції надання неправомірної вигоди слідчому слідчого відділу Житомирського відділення поліції ГУНП в області.

Перебуваючи у службовому кабінеті відомчої установи, 36-річний житель іншої області пропонував 1000 тис доларів США слідчому за вирішення питання щодо повернення автомобіля марки «Mazda 6», на який було накладено арешт під час досудового розслідування.

Наразі особу затримано у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Проводяться передбачені законом невідкладні слідчі та процесуальні дії.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) КК України проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.