В Україну йдуть дощі, сніги, штормовий вітер і ожеледиця. Житомирську область теж не омине

Погода у вихідні дні в Україні погіршиться, очікується дощ з мокрим снігом і ожеледиця. Про це повідомила синоптик Наталія Діденко у себе в Facebook, пише Ліга.нет.

За даними Укргідрометцентру сьогодні, 8 грудня, в гірських районах Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей – пориви вітру до 19-24 м/с.

“На заході Європи – фронт, на сході Європи – фронт. Між ними, в трикутнику атмосферному, – темне поле сухої погоди”, – зазначила Діденко.

За її словами, сьогодні вся західна система почне рухатися в східному напрямку, тому більша частина Європи виявиться в негоді.

У суботу, 9 грудня, мокрий сніг з дощем буде на заході. Там температура повітря від +1 до +3 градусів.

На сході від 0 до +6 градусів, центрі від -1 до +5 градусів, центрі від -1 до +6 градусів, півдні від +1 до +9 градусів.

10 грудня мокрий сніг очікується на заході, а на півночі і центрі – мокрий сніг з дощем. Синоптики прогнозують заморозки до -1 градуса. На півдні – дощ і до +9 градусів, сході від +3 до +9 градусів.

“А вже в неділю на нас рухається циклон з фронтами, і почнеться негода – дощі, сніги, штормовий вітер і ожеледиця”, – підкреслила Діденко.

У Житомирській області завтра без опадів від 0 до +2 вночі та 5-7 тепла удень. А от в неділю в області температура вдень впаде до нічної: 0… +2. Дощ із мокрим снігом.