Вишиті картини власноруч

А ви знаєте, що писати картини, можна не тільки маслом або аквареллю, але і різнокольоровими нитками? Причому мистецтво це доступно навіть тим, хто не дуже-то досяг успіху в поводженні з пензлем, а результати часом вражають і тонкістю виконання, і яскравістю фарб, і тим особливим шармом, який вкладено в кожен штришок.

І звичайно про ту титанічну працю, яку вкладають майстрині в кожну свою роботу. Так-так, сьогодні мова піде про вишиті картини і про тих, хто так відданий цьому жанру живопису.

Але ж мистецтво створення вишитих картин має багатовікову історію. Ще в XVIII столітті в моду увійшли вишиті панно і гобелени, які прикрашали стіни палаців і салонів. Тоді ж стає популярною вишивка як салонне захоплення для заможних дам і дівиць багатих станів. Вважалося, що це розвиває смак (особливо у тих, хто не проявляє особливих талантів в живопису), привчає до смирення і акуратності. І з цим складно посперечатися – досить придивитися, як прості хрестики складаються в багатобарвне полотно, за багатством фарб не поступається мальовничому.

До початку XX століття багато жіночих журналів почали публікувати схеми вишивки, причому в якості зразків часом вибирали найвідоміші полотна найзнаменитіших художників. І кожна дівчина могла вишити і повісити в будинку копію картини, що сподобалася. У наші дні, в епоху кольорового друку вишивка як спосіб репродукції художніх полотен втратила своє значення, перетворившись на захоплююче заняття для сотень рукодільниць, що вимагає максимум акуратності, зосередженості і спокою так невластивих ритму сучасного життя. Але, хто знає, може саме за це майстрині так і люблять вишивати …

Саме для таких мйстринь торгова марка Чарівна Мить приготувала величезну кількість різних наборів для творчості, хобі та рукоділля – https://charivna-mit.com.ua/.