На Житомирщині можуть підняти червоно-чорний прапор

Україна

Фракція ВО «Свобода» Житомирської облради підготувала до наступної сесії проект рішення «Про використання революційного прапора ОУН на території Житомирської області».

Розуміючи істинну ідеологію червоно-чорного стяга – прапора країни, яка охоплена боротьбою, та з нагоди 89-річчя від Дня створення ОУН, свободівці пропонують підняття біля адміністративного будинку Житомирської обласної ради, а також на будівлях, у яких розміщуються органи місцевого самоврядування, революційного прапора ОУН у певні дати, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв.

На знак вшанування пам’яті Героїв національно-визвольних змагань революційний прапор ОУН піднімається в траурному оформленні – у цьому випадку до верхньої частини древка або флагштока прапора прикріплюється чорна стрічка.

Також проект рішення передбачає рекомендацію керівникам підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, громадських об’єднань Житомирщини вивішувати революційний прапор ОУН на будівлях у дні, затверджені в додатку до цього рішення.

«Зокрема, йдеться про 1 січня ‒ день народження голови Проводу ОУН Степана Бандери, 3 лютого ‒ день створення ОУН, 5 березня ‒ день смерті Романа Шухевича, 21 травня – День пам’яті жертв політичних репресій, 14 червня – день народження першого голови Проводу українських націоналістів Євгена Коновальця, 30 червня – Проголошення Акту відновлення Української держави й день народження генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА, Романа Шухевича, 30 липня – створення УВО, а також на свято Героїв і в День захисника України.

Цей перелік дат не є вичерпним, і революційний прапор ОУН може бути вивішений і в інші дати», ‒ сказав очільник Житомирського обласного осередку ВО «Свобода», депутат облради Сидір Кізін.