Володимир Ширма поїхав у Київ на засідання Президії Української асоціації районних і обласних рад

Суспільство

Голова обласної ради Володимир Ширма 16 лютого бере участь у розширеному засіданні Президії Української асоціації районних та обласних рад, яке проходить у Києві за участю Віце-прем’єр-міністра — Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.

Члени Президії розглянуть низку важливих децентралізаційних законів, а також узгодять перспективи діяльності Асоціації на найближчий період.

Зокрема, обговорюватимуть питання вдосконалення нормативно-правової бази, що стосується служби в органах місцевого самоврядування, управління землями, містобудівної діяльності, а також функціонування об’єднаних територіальних громад та модернізації механізмів залучення коштів з державного фонду регіонального розвитку.

Окремо увага зосереджуватиметься на проекті закону про укрупнення районів. У цьому контексті Президія розгляне оптимальні шляхи реалізації відповідного законодавства.

Крім того, представники спільноти Асоціації обговорять діяльність у напрямку інформаційно-просвітницької роботи та співпраці з міжнародними проектами та організаціями.

1aaasoc1

1aaasoc2

1aaasoc4

1aaasoc3

1aaasoc5

1aaasoc6

Прес-служба обласної ради