Володимир Ширма оглянув ремонт соціальних закладів у Барашівській ОТГ

Суспільство

Голова обласної ради Володимир Ширма 20 квітня відвідав Барашівську сільську об’єднану територіальну громаду, де оглянув хід виконання ремонтних робіт навчального закладу.

Барашівську загальноосвітню школу I-III ступеня визнано опорною, і на її ремонт з Державного фонду регіонального розвитку спрямовано майже 3,9 млн грн.

Володимир Ширма зустрівся з керівництвом закладу та директорами інших шкіл Барашівської ОТГ і обговорив з ними проблемні питання, зокрема реорганізацію малочисельних навчальних закладів громади. Керівники шкіл своєю чергою порушили проблему підвезення дітей до опорної школи, зокрема, відсутність шкільного автобуса та поганий стан доріг.

Володимир Ширма наголосив, що дороги, які ведуть до опорних шкіл, буде відремонтовано.

«Цього року під’їзні дороги до опорних шкіл в обов’язковому порядку ремонтуватимуть, і до вашої школи теж. Школа в Барашах є опорною, тому тут буде облаштовано сучасні класи хімії та географії, а також новий освітній простір для першокласників. Щодо підвозу дітей, то ви теж маєте проявляти ініціативу – подати заявку, передбачити кошти в місцевому бюджеті, і на умовах співфінансування будемо закупляти шкільний автобус для громади», – звернувся до керівника та освітян громади.

Також цього дня голова обласної ради відвідав комунальний заклад «Березівський психоневрологічний інтернат», де оглянув умови проживання підопічних, матеріальний стан установи та відмітив належний рівень утримання жінок, організацію їхнього змістовного дозвілля.

Зокрема, у закладі перебуває 200 підопічних з різними формами психічних розладів. Приміщення інтернату мають задовільний стан, тут працює власна хлібопекарня, є підсобне господарство, а у 2016 році відкрито та освячено капличку, яку побудували власними силами. В інтернаті функціонують такі творчі гуртки як: декоративне вишивання бісером, нитками, плетіння.

1aaabarashi1

1aaabarashi2

1aaabarashi3

1aaabarashi4

1aaabarashi5

1aaabarashi6

1aaabarashi7

1aaabarashi8

1aaabarashi9

1aaabarashi10

1aaabarashi11

1aaabarashi12

1aaabarashi13

1aaabarashi14

1aaabarashi15

1aaabarashi16

1aaabarashi18

1aaabarashi19

1aaabarashi21

1aaabarashi120

Прес-служба обласної ради