Добкін на допиті назвав Крим українським і запитав, хто його профукав

Україна

Народний депутат, колишній регіонал Михайло Добкін запевнив, що вважає Крим українською територією і не має бажання туди їздити після окупації півострова Росією.

Про це він заявив під час допиту у справі позбавленого звання президента України Віктора Януковича, – повідомляє ТСН.

“Я не був у Криму від 2013 року… Я визнаю Крим територією України, від самого першого дня, коли як громадянин України перестав мати можливість туди приїжджати. Хочу зазначити, що коли президентом був Янукович, я їздив до Криму щороку. Щойно виконувачем президента став Турчинов, а потім президентом став Порошенко, я можливість їздити до Криму, як і багато моїх співвітчизників, втратив”, – наголосив він.

За словами Добкіна, він не має необхідності і бажання їздити до Криму “після того, як нинішня влада здала його іншій державі”.

“Це не територія України, мені там некомфортно. Я можу без проблем, якщо мені не заборонять в’їзд, приїхати до будь-якого регіону РФ, як і до будь-якої іншої країни. Але на територію Криму я не приїду. Це моє особисте принципове рішення, воно не пов’язане ні з Януковичем, ні з Порошенком”, – додав він.

Окрім цього нардеп зазначив, що нинішня влада “нічого не зробила, щоб Крим перебував не в тому стані, в якому є сьогодні”.

“Питання, яке ставлять праворадикальні представники різних організацій: “Чий Крим?”, треба перенести в іншу площину і вони повинні питати: “Хто Крим профукав?”. Не хочу в суді висловлюватися грубо. Зараз це актуальніше, ніж з’ясовувати чий Крим. Це справжня, а не вигадана, державна зрада”, – сказав Добкін.