Ліга Чемпіонів. Ліверпуль – Манчестер Сіті

Спорт

На превеликий жаль англійських уболівальників, сліпий жереб був жорстокий по відношенню до британців і обидва представники цієї країни будуть змушені зустрітися між собою вже на стадії 1/4 фіналу Ліги чемпіонів. 

Хоча, тут можна знайти і позитив – в будь-якому випадку однієї з чотирьох кращих команд Європи цього сезону буде англійська.Минулого стадії турніру Манчестер Сіті і Ліверпуль не зустріли належного опору з боку Базеля і Порту відповідно. Долі протистоянь були вирішені ще в перших іграх, коли англійські колективи вчинили справжні погроми. У матчах-відповідях Юрген Клопп і Хосеп Гвардіола перевірили найближчий резерв, але навіть тим гравцям не вдалося знайти особливої мотивації та гри були провалені.

Манчестер Сіті проводить фантастичний сезон і практично не знає рівних – Кубок Ліги вже виграно, звання чемпіона Англії буде видобуто в найближчих турах.Залишається Ліга чемпіонів, на яку будуть кинуті всі сили. Що б не говорив Гвардіола і якими б словами не намагався зняти тиск з своїх підопічних, очевидно одне – “городяни” розуміють, що для потрапляння в історію їм потрібно обов’язково в цьому сезоні завоювати трофей Ліги чемпіонів. І вони зроблять все для цього. Не вірте Гвардіолі, коли він говорить, що Ман Сіті не готовий до перемоги в ЛЧ. Це лукавство і не більше.Ліверпуль також проводить досить сильний сезон і безсумнівно є гідним суперником для Ман Сіті. Не забувайте, що саме Ліверпуль є єдиною командою АПЛ, якої в цьому сезоні вдавалося перемогти команду Гвардіоли. Перемогти у справі і в прекрасному стилі. Незважаючи на те, що Ман Сіті є фаворитом цієї пари, не все так однозначно, як може здатися. 

Клопп підвів свій колектив до сьогоднішнього поєдинку у відмінній формі і в хорошому психологічному стані.Шанси у Ліверпуля точно будуть і не думайте, що все може вирішитися на Енфілді. Сьогоднішній матч буде лише якоїсь підготовкою. Команди не ризикуватимуть, хоча зрозуміло, що Ліверпуль в певний момент гри точно стане розкриватися і постарається забити. Тут великі надії на Салаха. Саме на єгиптянина сподівається все місто. При цьому, надії цілком обгрунтовані – зараз Мохаммед знаходиться в неймовірній формі і йому дійсно під силу вести за собою команду і добиватися результату. Інша справа, що в складі Сіті також є такі гравці.

Орієнтовні склади:

Ліверпуль: Каріус – Олександрі-Арнольд, Ловрен, ван Дейк, Робертсон – Мілнер, Хендерсон, Окслейд-Чемберлен – Салах, Фірміно, Мане

Манчестер Сіті: Едерсон – Уокер, Отаменді, Компані, Емерік Ляпорт – де Брюйне, Фернандіньо, Сільва – Стерлінг, Жезус, Сані

Травмовано: Матіп, Лаллана, Гомес, Клаван, Вудберн – Менді

Під питанням: Джан – Стоунз, Агуеро

Прогноз: 2-1