У Житомирі перевірили торговий центр на Житньому

Без категорії

2 квітня рятувальники разом із засобами масової інформації розпочали позапланову перевірку обласного торгівельного центру. Споруда розташована на центральному ринку в м. Житомир, тому відвідувачів там завжди достатньо.

Перевірку з метою перевірки готовності об’єктів із масовим перебуванням людей до виникнення різного роду надзвичайних подій.

Про це повідомляє У ДСНС України у Житомирській області.

Основні аспекти, на які фахівці ДСНС звертають увагу – це вільні шляхи евакуації, наявність засобів пожежегасіння та справність пожежної сигналізації.

Разом із відповідальним фахівцем за пожежну безпеку рятувальники проінспектували усі приміщення чотирьохповерхового центру. Окрім перевірки технічного стану та справності автоматичних систем протипожежного захисту і оповіщення, фахівці ДСНС звертали увагу на наявність вогнегасників, їх комплектацію, правильність зберігання, а також термін придатності та дату останнього технічного огляду. 

На жаль, не усі орендарі відповідально відносяться до такого серйозного питання. В одному із закладів харчування, що розташований у центрі, взагалі усі вогнегасники прострочені.

Під час огляду шляхів евакуації, яких у закладі 8, інспектори наголосили, що вони повинні бути не захаращені, а усі двері вільно відчинятися. Поспілкувавшись із працівниками торгівельного центру стало зрозуміло, що керівництвом постійно проводяться інструктажі, адже усі вони знають, як діяти у разі виникнення пожежі.

За результатами перевірки у п’ятиденний термін керівництво закладу отримає акт та припис, в яких будуть вказані недоліки, а також термін їх усунення.

Подібні позапланові перевірки об’єктів із масовим перебуванням наразі тривають по всій області.