​Житомирянин став Чемпіоном України з пожежно-прикладного спорту серед юнаків

Спорт

Юний рятувальник із Житомира Владислав Носок продовжує збирати спортивні нагороди. Тепер юнак став Чемпіоном України з пожежно-прикладного спорту.

У період з 27 по 30 березня в м. Черкасах 23 збірні команди із різних куточків нашої держави боролися за першість у Чемпіонаті України з пожежно-прикладного спорту серед юнаків. Учасники були поділені на три вікові групи: молодшу (віком 13-14 років), середню (15-16 років) та старшу (16-18 років). Юні спортсмени змагалися у традиційних видах пожежно-прикладного спорту: підйомі по штурмовій драбині та подоланні 100-метрової смуги з перешкодами.

Довгоочікуваною нагородою для області стало «золото» житомирянина Владислава Носка у подоланні 100 метрової смуги перешкод серед учасників середньої групи.

Про це повідомляє У ДСНС України У Житомирській області.

Також в особистому заліку юні житомиряни показали високі результати в подоланні 100-метрової смуги з перешкодами серед учасників молодшої групи, зокрема – Віталій Охрімчук посів третє місце, а Віталій Умінський – п’яте. Серед учасників старшої групи Мужчинін Юрій зайняв четверте місце.

У підсумку, в напруженій боротьбі завдяки вдалим виступам учасників житомирської команди у всіх видах, юний колектив майбутніх рятувальників заслужено здобув 7-е загальнокомандне місце! Це безперечний успіх, адже позаду залишилися лідери пожежно-прикладного спорту України, які на відміну від наших хлопців, мають у своїх містах спеціальні криті комплекси для тренування.

Успіх команди став можливим завдяки цілеспрямованій роботі над собою кожного її учасника під керівництвом тренера – майстра спорту України Олександра Камінчука.

Вперше на Чемпіонаті України цього року змагалися і дівчата. За Житомирську область у складі збірної виступатиме житомирянка Ольга Камінчук, яка нині навчається на І курсі Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.

Також житомирські юні спортсмени дякують керівництву управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА та Житомирській міській раді за надану допомогу у підготовці та участі команди, підтримку та віру в команду й розвиток пожежно-прикладного спорту на території міста Житомира та Житомирської області.