Ліквідатори Овруччини відвідали Чорнобиль і Прип’ять не з пустими руками. ФОТОРЕПОРТАЖ

Суспільство

32 троянди та 20 туй висадили в центрі Чорнобиля ліквідатори Овруччини. Також у центрі Прип’яті символічно висаджено дві троянди і одну тую. Зроблено це для того, щоб дати поштовх відродженню цих територій, показати свою турботу про цей постраждалий край.

Двома автобусами в неділю 22-го квітня делегація овручан відвідала Чорнобиль, АЕС і Прип’ять: посадили квіти і дерева, відвідали скорботні монументи, провели мітинг, вшанували пам’ять героя Овруцького краю – ліквідатора-пожежника Миколи Ващука, який в рядах перших пішов рятувати Світ й отримав несумісну з життям дозу радіації. Квіти до пам’ятної дошки, присвяченої Миколі Ващуку поклав його племінник. Священник з Коростеня отець Віталій провів відправу за душі ліквідаторів, які віддали своє життя.

Поїздку організовували всім районом. Матеріальну підтримку надали директор ДП “Овруцьке лісове господарство” Сергій Гулько, приватний підприємець Андрій Залізко. Допомогли також депутати обласної ради Ігор Рибінський, Андрій Озерчук, Микола Луцюк.

Ліквідаторів у поїздці супроводжував народний депутат Володимир Арешонков, голова Овруцької РДА Юрій Дивинський, голова Овруцької громади Іван Коруд, голова Коростенської РДА Сергій Дмитрук, місцевий громадський діяч, який опікується правами ліквідаторів аварії на ЧАЕС Віталій Юшкевич.

26-го квітня Україна відзначає 32-гу річницю аварії на ЧАЕС.