Володимир Ширма поїхав до Порошенка і Гройсмана на нараду по децентралізації

Суспільство

Голова обласної ради Володимир Ширма взяв участь у розширеній урядовій нараді «Децентралізація та регіональний розвиток», яка відбулась 5 квітня у Вінниця під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та за участі Президента України Петра Порошенка.

Житомирщину також представляють голова облдержадміністрації Ігор Гундич, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, голова Високівської ОТГ Микола Бардук, голова Баранівської ОТГ Анатолій Душко та голова Романівської РДА Олексій Капінус.

Власними думками з наради поділився голова обласної ради Володимир Ширма.

«Держава наразі потребує подальшого реформування, тому децентралізація для українського суспільства надважлива, і її обов’язково потрібно втілити на всі 100 відсотків задля економічного зростання регіонів. А це залежить саме від якісної роботи на місцях, потрібно проводити активну політику роз’яснення і показувати переваги реформ. Влада пообіцяла передати кошти на місця, і влада тримає слово. Надходження до місцевих бюджетів зросли в кілька разів, що дає змогу громадам будувати нові школи, дитячі садочки, спортивні майданчики, центри адміністративних послуг тощо. Громади мають розуміти – затягуючи зі створенням ОТГ, вони втрачають величезні можливості і без об’єднання не матимуть перспектив подальшого розвитку», – сказав Володимир Ширма.

На розширеній нараді представники громад з усіх регіонів України представили своє бачення подальшого впровадження реформи місцевого самоврядування у таких галузях як освіта та медицина.

1aaanarur1

1aaanarur2

1aaanarur3

1aaanarur4

1aaanarur5

1aaanarur6

1aaanarur7

1aaanarur8

Прес-служба обласної ради