На Житомирщині помічник судді отримав неправомірну вигоду

Суспільство

У четвер, 3 травня 2018 року, прокуратурою Житомирської області спільно із працівниками Управлінням захисту економіки в області та Головним управлінням Нацполіції в області задокументовано факт одержання помічником судді Бердичівського міськрайонного суду неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Зокрема, у ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій правоохоронці затримали працівника Феміди безпосередньо у приміщенні суду, під час одержання ним другої частини неправомірної вигоди на суму 5 200 грн від особи, що вчинила адміністративне правопорушення.

Взагалі помічник судді пообіцяв особі сприяння у затягуванні розгляду справи про вчинення ним адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП за винагороду на загальну суму 10 200 грн. Першу частину – 5 000 тис грн він одержав раніше.

Наразі особу затримано у порядку ст. 208 КПК.

Проводяться слідчі дії, готується повідомлення про підозру та клопотання про відсторонення від посади.

Прокуратура стосовно викритого на хабарі помічника судді наполягатиме на обранні йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст. 368 КК України проводить Головне управління Нацполіції в області, прокуратура області здійснює процесуальне керівництво.