Останній дзвоник для першокласників однієї з шкіл Житомира завершився у відділку поліції

Суспільство

Святково завершився останній дзвоник і в учнів першого класу однієї зі шкіл Житомира. Після урочистої частини в школі майбутні другокласники завітали на гостину до працівників поліції охорони.

У підрозділі поліцейських для них цікавим було все. Особливе враження справила на дітлахів чергова частина. Вони побачили і почули, як надходять виклики від тих, хто потребує допомоги і як поліцейські наряди, отримуючи сигнали тривоги, поспішають на допомогу.

У дворі Управління на дітей чекав поліцейський автомобіль, за кермом якого вони відчули себе справжніми поліцейськими. Із задоволенням діти приміряли на себе бронежилет та каску і дізналися, як працює металошукач.

Також у школярів була можливість побачити та потримати учбову зброю, однак розповіли їм і про те, що зброя – це не іграшка, і може бути використана правоохоронцями лише в дуже рідкісних випадках, передбачених законодавством.

Далі маленькі відвідувачі потрапили до музею, де начальник відділу кадрового забезпечення Володимир Тарадайнік розповів їм історію поліції охорони від початку і до сьогодні. Діти роздивлялись старі фотографії та книги, засоби охоронної сигналізації.

Але особливе враження отримали маленькі гості від побаченого відтворення подій біля макету, який ніби у реальному часі відтворював наступну подію – спрацювала сигналізація у банку, гучно кричить тривога та до місця спрацювання швидко прибувають наряди реагування.

Розповіли дітям і про те, як викликати поліцію, коли під рукою немає телефону – в таких випадках можна скористатися кнопкою «Терміновий виклик поліції».

Загалом, екскурсія викликала у юних відвідувачів неприховані щирі емоції. На завершення зустрічі усі з усмішками на обличчях зробили спільне фото.