У четвер обласна рада на черговій сесії розгляне 100 питань

Суспільство

Президія обласної ради 29 травня узгодила порядок денний чергової 16-ї сесії обласної ради сьомого скликання.

За інформацією прес-служби обласної ради, на розгляд депутатського корпусу вноситься 100 питань.

Голова обласної ради Володимир Ширма зазначив, що на сесію вносяться питання, які оприлюднені на офіційному сайті у визначений законодавством термін, а також додаткові питання, що потребують невідкладного розгляду та вирішення. Усі питання пройшли детальне обговорення і узгодження на профільних комісіях обласної ради.

Депутати прийматимуть рішення про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік, до перспективного плану формування територій громад області  та до кількох галузевих регіональних програм. Також працюватимуть над питаннями комунальної власності, серед яких й кадрові, зокрема, призначення керівників, переукладання контрактів,  внесення змін до статутів комунальних закладів та земельні питання тощо.

На 16-й сесії обласної ради планується прийняти низку звернень до центральних органів влади, зокрема щодо збільшення фінансування програми лікування громадян за кордоном; щодо виділення субвенції з державного бюджету для розрахунків за пільговий проїзд на залізничному транспорті; щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні; щодо виділення додаткових коштів на завершення робіт на автомобільній дорозі від м. Житомира до м. Бердичева; щодо передачі філій райавтодорів органам місцевого самоврядування; щодо підвищення  розмірів соціальних виплат особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю; щодо будівництва очисних споруд в м. Бердичеві та інші.

Нагадаємо, що чергова 16-а сесія обласної ради сьомого скликання розпочне працювати над порядком денним 31 травня о 10 годині.

1aaapytprez1