У Житомирі коні взялися за лікування дітей

Без категорії

Одна із депутатських фракцій Корольовської районної ради міста Житомира забезпечила абонементами на 2 курси іпотерапії 15 маленьких житомирян, які мають ДЦП. Один курс передбачає 8 занять. Іпотерапія – це комплекс фізичних вправ на спеціально навченому коневі, спрямований на емоціональну та фізичну реабілітацію хворих.

Про це повідомляє сайт міської ради.

З нагоди Дня захисту дітей, 30 травня, на території технологічного факультету Житомирського національного агроекологічного університету депутати Корольовської районної ради влаштували для дітей справжнє свято. Дітям провели заняття з іпотерапії, а також влаштували розваги для малечі: мильні бульбашки, казкові аніматори, конкурси.

 

Батькам діток вручили сертифікати на проходження 2 курсів іпотерапії. Кожен, хто отримав сертифікат пройде 16 занять. За клопотанням депутатів фракції з бюджету Корольовської районної ради на ці потреби перераховано 32 000 гривень.

Директор центру іпотерапії Олеся Марчук розповіла, яким чином лікують дітей та наскільки подібні курси терапії ефективні.

«Основні діагнози дітей це аутизм, ДЦП, психомовні порушення, порушення постави, гіперактивність та затримка психо-мовного розвитку. Курс і особливості роботи підбираються під кожну дитину індивідуально, в середньому курси тривають три місяці. Дітки, які відвідують нас вже декілька років мають значні покращення», – зазначила Олеся Марчук, директор центру іпотерапії.

  В Житомирі за відсутності належних умов на ентузіазмі іпотерапевта ефективно лікують дітей з ДЦП. Фото