Володимир Ширма привітав медичних сестер Житомирщини з професійним святом

Суспільство

З нагоди відзначення Всесвітнього дня медичної сестри 3 травня у комунальному вищому навчальному закладі «Житомирський медичний інститут» відбулися урочистості. 

Медичних сестер привітали голова обласної ради Володимир Ширма, начальник управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації Микола Суслик, директор КВНЗ «Житомирський медичний інститут» Віктор Шатило.

«Ваш професіоналізм і чуйність повертають людям  впевненість у власні сили та віру в життя, завдяки ваші турботі пацієнти долають свої недуги. Ваші вмілі руки затребувані всюди: від найвіддаленішого села на Поліссі до зони проведення АТО», – сказав у вітальному слові Володимир Ширма та усім присутнім міцного здоров’я, безмежного щастя, визнання і поваги.

Також голова обласної ради наголосив на головному пріоритеті у роботі депутатського корпусу обласної ради 7 скликання – медичній галузі. «У нас багато за два роки зроблено, а плануємо ще більше. Це і відкриття в кінці травня неврологічного відділення  (інсультний центр) в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, нового пологового відділення в обласному перинатальному центрі, початок ремонтних робіт в обласному онкологічному диспансері», – сказав Володимир Ширма.

Цього дня медичні сестри з усієї області отримали Грамоти обласної ради, обласної державної адміністрації та профільного управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Довідково: З 12 травня 1997 року в Україні за ініціативи Міністерства охорони здоров’я України відзначають Всесвітній день медсестри.

Свято бере свій початок в середині ХІХ століття за часів Кримської війни, коли медсестра-англійка Флоренс Найтінгейл і її помічниця врятували сотні життів завдяки самовідданим зусиллям. Відтоді, найвища нагорода для медичних сестер, які брали участь у бойових подіях, – медаль «Флоренс Найтінгейл».

1aaaadenmed2

1aaaadenmed4

1aaaadenmed5

1aaaadenmed7

1aaaadenmed8

1aaaadenmed9

1aaaadenmed10

Прес-служба обласної ради