Як клан Вілкула захоплює Житомир і Хмельницький

Без категорії

Це не жарт. Людина, що озброювала тітушок проти українців, сьогодні визначатиме, хто і скільки буде сплачувати за комуналку в Житомирі і Хмельницькому. Якщо ви готові до того, щоб фінансувати компанію одіозного регіонала, то ця стаття навряд вас переконає. Але якщо ви не хочете віддавати гроші людині, яка ще недавно організовувала бойовиків проти українців, то варто читати далі.

Житомир наш

Це не жарт – в місті Житомирі люди платитимуть колишньому регіоналу Вілкулу за обслуговування будинків. Його компанія «Домком Житомир» цілком законно отримала право на подальшу участь в конкурсі на обслуговування будинків.

Це може приголомшити містян, але вони тепер причетні і до формування статків клану Вілкулів, і до майбутньої виборчої кампанії президента. Так, Вілкул поки що буде керувати вашими комунальними справами, а потім балотуватиметься на посаду Президента України. Принаймні його медійна активність викриває саме такі плани.

Прямо кажучи – житомиряни вже фінансують фінансово-олігархічну імперію цього колишнього регіонала.

Тепер факти. ТОВ «Керуюча компанія «Домком Житомир» взяла участь в конкурсі на обслуговування багатоквартирних будинків, в яких не створено ОСМД. На засіданні конкурсної комісії з призначення управителів багатоквартирних будинків у Житомирі відбулося така звична для української реальності дія, як  маніпуляція. Якщо коротко, то пропозиції інших компаній було відкинуто виключно через вплив клану Вілкулів. Наприклад, більшість пропозицій «запороли» через те, що пусті сторінки на зворотньому боці документів не були пронумеровані, підписані та завірені печаткою. Вочевидь, йдеться про те, що до «фіналу», тобто отримання потоку грошей, виводять компанію, яка «підмазала» комісію. Далі більше – пропозиції інших учасників конкурсу було відхилено просто так – без пояснення.

Не дивуйтеся, клан Вілкулів таки знайшов «золоту жилу». Тільки гроші йому зароблятимуть тепер не криворізькі робітники, а прості жителі Житомира. І не тільки Житомира!

Хмельницький під контролем антимайдану

Потрохи Вілкул дістався ї сусідньої області. Правда, тут проти нього вийшла громада обласного центру. Хмельничани пам’ятають, як під час Евромайдану загинули люди біля СБУ. Згідно рішення міської влади компанія «ДомКом Хмельницький» буде керувати домами на Волочиській,15 і Лапушкіна,21. Це та сама компанія, яка вже вкоренилася в Житомирі, але це не сприяло їхньому бізнесу на Поділлі – громада Хмельницького протестує.

Якщо коротко, то люди пізно дізналися про рішення міської Ради про призначення товариства з обмеженою відповідальністю «Керуюча Компанія «ДомКом Хмельницький» управителем багатоквартирних будинків в Хмельницькому. По суті мешканці вже протестують проти Вілкула.

Озброював тітушок, а тепер буде заробляти на нас

Як стало відомо, що за «Домкомами» стоять Вілкули? Дуже просто – вже в Житомирі активісти викрили зв’язок члена конкурсної комісії Василя Лимана, який є керівником «Асоціації управителів житла». Ця громадська спілка має серед засновників саме ТОВ «Домком» з криворізькою пропискою. Подальший зв’язок ще прозоріший – засновниця «Домкому»  Євгенія Дубінська працювала радницею Геннадія Темніка – міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ в уряді Азарова. Сам Темник входить в близьке коло Вілкула-старшого. Звісно, що поки що Юрій Вілкул, батько Олександра Вілкула, залишаючись мером Кривого Рогу, є дуже впливовою фігурою в східному регіоні. Його син – народний депутат, що має політичні амбіцій, за які платитимуть мешканці Житомиру і Хмельницького.

Якість «Домкому» перевірено в Кривому Розі

Водосточні труби, що звисають з даху і загрожують безпеці пішоходів – це красномовна робота компанії «Дом.Ком». «Не минуло й місяця як труба після неякісного монтажу, почала падати. Враховуючи погодні умови, від сильного вітру, конструкція може впасти на голову перехожим», – обурився мешканець Кривого Рогу з вулиці Кропивницька. Це батьківщина Вілкулів. Уявіть, як буде в Житомирі чи то Хмельницькому!

Тепер інша новина: криворізьких управителів домів було оштрафовано за «халтуру». Знову «Дом.Ком», знову порушення умов надання послуг. На цей раз компанія Вілкулів не прибирала сніг і не посипала доріжки піском. В результаті компанія отримує маленький штраф, але ніхто не розриватиме сам договір про обслуговування будинків.

«Это охренеть можно! Мало того, что нифигища не делают, так еще и штрафы за счет народа покрывают. Есть эталон метра, эталон килограмма, а эталоном бездельника является «Домком» – це коментар мешканця Кривого Рогу. Саме такого сервісу слід очікувати тим, кому місцева влада Хмельницького і Житомира призначила «Домком» в якості управителів будинків.

Надія на Феміду

Юристи зазначають, що в Житомирі органи влади вчинили антиконкурентні  дії, коли не допустили до конкурсу компанії, що могли перемогти. Закон визначає такі рішення, як дію,  внаслідок якої окремим суб’єктам господарювання або групам суб’єктів господарювання створюються несприятливі чи дискримінаційні умови діяльності порівняно з конкурентами. Саме це відбулося в Житомирі. Обурилися компанії, яких незаконно викинули з конкурсу, хоча їхні послуги для містян виглядають досить привабливими. Так, підприємство «БАЛТІЯ ЛЮКС СЕРВІС» подало позов до Житомирського окружного адміністративного суду. Відповідач – Виконавчий комітет Житомирської міської ради та конкурсна комісія. В позові вимагають визнати протиправним та скасувати частково рішення Виконавчого комітету ЖМР. Судове засідання призначено на 5 липня 2018 року.

Це правовий цивілізований шлях вирішення конфліктів. Але коли влада і Суди починають діяти протизаконно, то починається Майдан  – це ми знаємо з недавньої історії. Саме так розгортаються події в Хмельницькому, де люди відчайдушно перекривають дороги. Чи готові ті, хто чинить несправедливість відчути на собі дію нового, тепер – комунального майдану?

Все в наших руках

В самому Кривому Розі місцева влада під керівництвом Юрія Вілкула вже підвищуює тарифи на обслуговування будинків. Власне, мало хто з власників квартир, що підпали під управляння регіоналів, сподівається на якість обслуговування і те, що гроші за комуналку підуть не на реванш політичної сили тітушок, колаборантів та російських окупантів.

Хмельничани і житомиряни всупереч рішенню міських рад протестують проти фінансування Вілкулів і цей протест є природнім – люди не погоджуються як з корупційними рішеннями, так і з реваншом проросійських сил. Можливо, що українці приєднаються до боротьби проти одного з кланів колишніх регіоналів, проте надважливим є не допустити, аби недоброчесні люди робили заручниками цілі будинки. Наостанок відео про те, що відбувалося в Дніпрі декілька років назад під час Революції Гідності – під керівництвом Вілкула бойовики отримують зброю, яку застосують проти українців.

 

Редакція може не розділяти позицію авторів розділу “Блог”

Автори розділу “Блог” несуть відповідальність за достовірність наведених фактів