Перспективна Чуднівська ОТГ отримала висновок ОДА

Суспільство

Чуднівська громада отримала висновок Житомирської ОДА щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень про добровільне об’єднання дев’яти сільських громад навколо міста Чуднова. Відповідне розпорядження підписав голова ОДА.

«Маємо чергову ОТГ, яка отримала позитивний висновок ОДА. Ми продовжуємо впевнено утримувати першість у рейтингу областей щодо формування ОТГ за 6 основними параметрами. До кінця року заплановано посприяти у створенні до 10 ОТГ. Також ми супроводжуємо процеси приєднання до міст обласного значення та раніше створених об’єднаних громад», – наголосив Сергій Романович, радник з децентралізації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Ця громада із центром у Чуднові об’єднає Бабушківську, Будичанську, Дриглівську, Дубищенську, Красногірську, Красносільску, Стовпівську, Турчинівську та Тютюнниківську сільські ради із населенням у понад 13 тисяч людей. Методичний супровід процесу створення цієї громади надавали фахівці Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного “Програмою U-LEAD з Європою” та Мінрегіоном. На сьогодні це буде друга ОТГ у районі, адже у грудні 2016 року була створена Краснопільска громада. Крім того, в районі відбуваються процеси створення ще декількох об’єднаних громад навколо перспективних центрів.

Це вже третій висновок для перспективних громад, раніше їх отримали Гришківецька та Райгородоцька громади Бердичівського району. Ці рішення дозволяють Житомирщині залишатись лідером у процесі впровадження реформи децентралізації, що підтверджує щомісячний моніторинг Мінрегіону.