Під Житомиром затримали крадіїв залізничних колій

Без категорії

За «роботою» поплічників застали дільничні офіцери та працівники сектору реагування патрульної поліції, які прибули перевірити інформацію, що надійшла від залізничників пізно увечері 8 червня. За спробу крадіжок рейок «диверсантам» загрожує кримінальне покарання.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Близько 23 години до Житомирського відділення поліції надійшло повідомлення від працівників залізниці про те, що неподалік селища Новогуйвинського  невідомі, ймовірно, демонтують рейки.

Для перевірки отриманих відомостей на місце події вирушили дільничні офіцери та черговий наряд сектору реагування патрульної поліції. На під’їзній залізничній гілці поблизу станції «Пряжів» правоохоронці помітили двох осіб. Ближче виявилося, що чоловіки орудували спеціальним приладом (газорізом) та за його допомогою демонтували залізничні колії й встигли викрасти понад 2 м рейок. Біля них у кущах був прихований автомобіль «Сітроен», куди «диверсанти» й складували металеві частини.

– Затриманими «на гарячому» виявилися 24-річний житомирянин та 23-річний житель Новогуйвинського. Молодики свою вину визнали і пояснили, що мали на меті здати демонтовані рейки як металобрухт. Нині ми перевіряємо обох на причетність до вчинення інших подібних злочинів на території району, – розповів начальник Житомирського відділення поліції Сергій Крошко.

Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.15 (Замах на злочин) ч.2 ст.185 (Крадіжка) ККУ. За чинним законодавством «диверсантам» може загрожувати покарання від піврічного арешту до позбавлення волі на строк до 5 років.