Село Велика Фосня Овруцького району отримало номінацію «Історичне село року -2018» в проекті “Сільський ревізор”

Суспільство

В суботу, 16 червня, у селі Денихівка Київської області визначили номінантів проекту “Сільський ревізор”.

 Село Велика Фосня Овруцького району, що на Житомирщині, отримало визнання у номінації «Історичне село року -2018».

Нагорода, яку вручили представнику громади Валентині Галкіній – спільна заслуга тих, хто сприяє розвитку села та додатковий стимул прагнути більшого, працювати на благо громади.

Також відзнаку «Соціально-відповідальний інвестор року» отримав керівник ТОВ «Великофоснянське» Володимир Левківський.

На церемонію вручення нагород від програми «Сільський ревізор» з району були запрошені голова РДА Юрій Дивинський, голова Райради Віталій Китиця, радник голови Овруцької РДА Віталій Юшкевич,  директор товариства Райз-Полісся Володимир Левківський, представник від Овруцької ОТГ, в.о. старости села Сергій Круглян і одна з найактивніших представників громадськості, звичайна жителька села, душа якої вболіває за те, щоб село стало комфортним місцем для проживання людей,  – Валентина Галкіна.

В Овруцькому районі є багато гарних сіл, які мають право претендувати на різні номінації. Для прикладу:

с. Словечне – чудові краєвиди, талановиті люди;

с. Гошів – має єдиний у районі  сільський музей, у який не сором прокласти туристичний маршрут;

смт. Першотравневе – зачарує вас своїми озерами, природою та багато інших сіл.

Однак ініціатива участі в програмі належала Фосні. І Житомирщина вперше увійшла до ряду переможців саме завдяки Овруцькому району. Це має стати поштовхом для голів ОТГ, старост мальовничих сіл нашого краю задуматись над тим, що ми конкурентоспроможні, попрацювати, аби наступного ріку стати учасником програми «Село року – 2019», заявити про себе в повний голос, на всю Україну.

Овруцька громада, яку очолює Іван Коруд налагоджує свою роботу, бо виникає чимало питань, які потрібно вирішувати негайно і першочергово. Це і стан наших доріг, і комунальні питання, і шкільні проблеми і медицина, і культура. 

“Потенціал району дуже великий. Ми вже маємо зразки музейних кімнат у Поліському заповіднику, готову колекцію рушників та вишиваних предметів українського одягу, предметів народного побуту, зібраних Валентиною Галкіною тощо.

Я думаю, ми спільно із владою району маємо попрацювати над популяризацією  туристичних маршрутів не тільки для жителів України, а й для тих українців, які живуть за кордоном і сумують за Батьківщиною, бо це наша історія, це наше минуле, це життя наших предків, яке ми повинні поважати,зберегти для наших дітей, майбутніх поколінь.

Я звертаюся до Голови ОТГ І.Коруда, до керівництва району, до депутата Верховної Ради В. Арешонкова та депутатів усіх рівнів з проханням об*єднати зусилля для відкриття музею у с. В.Фосня, бо це потрібно усім нам.

 Особливі слова вдячності хочу висловити молодій, завзятій, талановитій команді програми «Сільський Ревізор» за її небайдужість до нашого українського села, до його проблем і його відродження”, – каже місцевий активіст Віталій Юшкевич.